Svenska klubblagsframgångar

Kommer ni ihåg IFK Göteborg och deras UEFA cup äventyr på 80-talet. Torbjörn Nilson och Bröderna Holmgren och alla Glenn och inte att glömma Svennis som var tränare när man vann 1982 och lyckades får spelarna att tro detta var möjligt, detta arv tog sedan Gunder Bengtsson vidare och förde laget till seger 1987.

man lyckades ju dessutom göra om detta en gång till och bli vinnare både 1982 och 1987

Malmö FF är Sveriges andra storlag som har lyckats väl i Europa spelet och 1979 blev man föregångare till Göteborgs succe genom att gå ända fram till final i Europacupen men väl där var storlaget Nottingham forrest numret för stort och vann finalen med 1-0 efter storspel av Malmö FF.

Ett tredje lag som också gjort avstamp i europa cup spel är Östersund som slog alla med häpnad om och om igen. Först såg man till att kvalificera sig för gruppspel efter att ha kämpat sig vidare genom grundspelets cupspel och i Gruppspelet kom man tvåa i gruppen efter Athletico Bilbao men före Hertha Berlin och Zorya Luhansk. Sen blev tyvärr Arsenal för svåra i knock out stage, men det var så nära att Östersund vänt 0-3 förlusten från första matchen och man vann andra med 2-1.