Investera i en pickup till fotbollsklubben

Att leda ett fotbollslag, oavsett ålder på spelarna och deras nivå, innebär mycket jobb, mycket tid och mycket energi. Det finns många sätt att förenkla vardagen för er i fotbollsklubben generellt och för dig som ledare specifikt – ett av dem är att investera i en bil som klubben kan använda för att transportera utrustning och annat som kan behövas.

Mer organisation och enkelhet

Ett av fotbollssportens signum är att det inte krävs mycket för att kunna spela. I stort sett är en boll allt du behöver, resten kan improviseras fram. Men när det blir mer av en organiserad idrott och en klubb startas, inser man som ledare att det ofta behövs en hel del mer. Kanske speciellt om du tränar ungdomar som också åker iväg på matcher. Då kan du som ledare behöva transportera både bollar, västar och – beroende på hur engagerad du är – eventuellt även tröjor eller jackor och enklare mellanmål och dryck. Reser du ofta med grejer fram och tillbaka kan det vara en riktigt bra investering att skaffa en bra och begagnad pickup för att göra transporterna smidigare. En pickup behöver inte vara så dyr, men den kan mycket väl göra ditt liv som fotbollstränare betydligt enklare. När allt är samlat på en plats och slipper tryckas in i en mycket mindre bil, kommer både förberedelser, transporter och träningar kännas mycket mer organiserade. Det leder till mycket mindre stress för dig och andra som eventuellt också är med i genomförandet av fotbollsträningarna.

Ungas behov av rörelse

Att brinna så pass mycket för fotboll, barn och ungdomar att du startar en klubb är beundransvärt. Inte minst med tanke på hur viktigt det är att barnen av idag kommer ut och rör på sig. Det är numera tyvärr ett välkänt faktum att våra unga är stillasittande alltför mycket, vilket påverkar deras hälsa både på kort och lång sikt. Därför gör ditt arbete stor skillnad för de unga du lyckas engagera i fotbollsträningarna, och ju mer genuin din passion för spelet är desto mer kommer det märkas på killarnas och tjejernas entusiasm. Så fortsätt leda, spela och träna, och gör vad du kan för att underlätta logistiken – den där pickupen är ett hett tips.