Att hålla formen under vintern

När du spelar fotboll måste du hålla dig i form även under vintern. Tyvärr gör vädret i Sverige det svårt att träna ute året runt. Visst går det att träna på en snöig fotbollsplan men det ger inte mycket. Då måste du hitta andra sätt att hålla dig i form och inte tappa för mycket i kondition. Många fotbollsspelare väljer att köra futsal, alltså inomhusfotboll, under den här tiden. Dock brukar det vara ganska begränsat med tider i sporthallar. Om du vill träna flera gånger i veckan bör du även se dig om efter andra alternativ.

Spela padel med vänner

En sport som verkligen växt i popularitet den senaste tiden är padel. Det är också ett bra komplement för dig som spelar fotboll på vintern. Det är ett spel med väldigt högt tempo där du får träna kondition, uthållighet, snabba vändningar samt styrka. Eftersom man vanligtvis spelar dubbel kan du köra tillsammans med några av dina kompisar från laget. Eftersom sporten har fått så mycket uppmärksamhet under den senaste tiden finns det många butiker där du kan hitta ett bra padelracket och all annan utrustning som behövs. Om du vill testa på det en första gång kan du vanligtvis låna eller hyra ett racket av padelhallen.

Träna på gymmet

Du bör även träna regelbundet på gymmet för att bygga upp styrka. Fotboll handlar idag inte bara om att ha bra bollkänsla. Du måste även kunna vara stark i närkamper och ha kondition nog att orka en hel match. Därför är träningen utanför plan minst lika viktig som den du gör på plan. På vintern är det därför perfekt att köpa ett gymkort och börja lyfta vikter på gymmet. Om du har plats och intresse kan du även göra ditt eget hemmagym där du kan träna precis när det passar. Här bygger du grunden för att vara i så god form som möjligt när det är dags för vårträningen igen.

Löpträning ute eller inte

Om du vill bibehålla konditionen är det förstås viktigt att löpa även under vintern. Det går att löpa ute även under vintern om du klär dig rätt. Om du tycker det är för kallt går det lika bra med ett löpband antingen hemma eller på gymmet. Det viktiga är att du väljer något som motiverar dig att träna även under den långa och kalla vintersäsongen.