Skapa matchkänsla i vardagsrummet

Nu när fotbollen i Sverige är slut för säsongen får man istället blicka mot de ligor som spelar så kallad “höst-vår-säsong”. I stort sett alla stora ligor i Europa spelar enligt denna modell, medan man i Sverige spelar “vår-höst”. Med tanke på klimatet i Sverige under vintern är det ganska förståeligt, varken spelare eller supportrar är nog särskilt sugna på att titta på allsvensk fotboll i Sundsvall i januari.

[IMAGE=dDs7E8bjRToE.jpg]

De stora ligorna är dock i full gång och även den stora turneringen Champions League ska köra igång med sitt slutspel. Det gör att man slipper få fotbollsabstinens, även om man i större utsträckning får se matcherna hemma i soffan. För att få ut så mycket som möjligt av matcherna bör man ha en bra atmosfär framför tv:n. Nedan kommer därför några tips på hur du får en bra fotbollsatmosfär.

[IMAGE=eDNASAfAHdxy.jpg]

Inredning för maximal matchkänsla

Det finns mycket man kan göra och investera i för att få fram en riktigt bra matchkänsla även om fotbollsmatchen måste upplevas från tv-soffan. Bland annat behöver du:

Bra ljus

Att ha ett bra ljus i din fotbollsmiljö inomhus är viktigt. Ett bra ljusinsläpp kan göra stor skillnad för upplevelsen. Har du dåligt ljus i ditt rum kan du besöka https://nettofonster.se/ som har fönster till väldigt förmånliga priser. Det är givetvis en stor investering för fotbollsmiljön, men man måste nog se det i ett större perspektiv än så. Det skadar inte heller att köpa lite mysiga lampor för att fixa stämningsljus om matchens sänds på kvällen.

Bra ljud och bild

Detta är kanske det viktigaste för att man ska få en känsla som gör att det känns som om man faktiskt är på plats på läktaren. En stor tv med bra skärpa och kontrast gör mycket för helheten. I tillägg är det även viktigt med ett bra ljudsystem så man verkligen kan höra saker som publikens sånger i bakgrunden och till och med spelarnas tillslag på bollen.

Skön soffa

Här vill man gärna göra en skillnad jämfört med om man är på en fysisk fotbollsmatch. Stolarna på fotbollsarenorna är nämligen sällan särskilt bekväma, men väl där hemma bör man se till att man har en bekväm soffa att sitta i. Har man möjlighet att förbättra någon detalj i jämförelse med fotbollsarenan bör man absolut passa på att göra det.

Supporterprylar

För att få den äkta känslan av match bör man nyttja sina supporterprylar. Klä dig i ditt favoritlags matchtröja och på med halsduken. Fortsätt med att hänga upp flaggor på väggarna eller bara häng över soffkanten. Om du har, så se även till att ta fram glasen med ditt lags logo på.

Med allt ovan kan du njuta av en näst intill total fotbollsupplevelse i ditt hem. Bjud gärna in några vänner med, då det är betydligt roligare att titta på fotboll med sällskap.