Profiler vi minns

Vem minns inte dessa underbara spelare som jag ska gå igenom kort eftersom det är många otroliga profiler det handlar om;

Pele’ såklart som var en fantastisk ambassadör för fotbollen och den stora anledningen till att Brasilien än idag skördar framgångar.

Johan Cruijff som ledde Nederländerna till så oerhörda framgångar och sedan fortsatte sin framgång i Barcelona som tränare han gick tyvärr bort 2016. Jag måste också lägga till vår egen Ralf Edström som gjorde ett otroligt VM 1974.

Franz Beckenbauer, Västtysklands stora stjärna och sedermera förbundskapten för Västtyskland och efter det Bayern Munchens sportchef.

Diego Maradona har jag nämnt tidigare och i samma VM 1978 kom också profilen Mario Kempe fram. Boniek från Polen var en annan spelare som lyste.

Vem minns inte de fantastiska Brasilianerna Socrates, Zico och Falcao och deras bländande spel i VM 1982?

Frankrike hade ju redan tagit guld i EM 1984 och nu 1986 visade också Michel Platini i VM att han var en storstjärna.

1994 i USA fick vi också fram några stjärnor i form av Kenneth Andersson, Thomas Brolin, Thomas Ravelli och Jonas Thern. Men Brasilien hade Romario, Argentina med Maradona som fortfarande spelade och Italien med Roberto Baggio.

1998 i Frankrike och Zinedine Zidan som avgjorde VM finalen till Frankrikes fördel. Davor Suker som fixade bronset till Kroatien, minna ni bröderna Laudrup som med sitt Danmark gick till kvartsfinal?

2002 i Sydkorea och Brasiliens Ronaldo eller Argentinas Hernan Crespo eller Gabriel Batistuta.

2006 i Tyskland, och Miroslav Klose, Tyskland, Brasilien hade nu också Ronaldinho och Roberto Carlos: Sverige hade Henrik Larsson och Zlatan Ibrahimovoc

2010 i Sydafrika och Lionel Messi Argentina, Thomas Mueller Tyskland, Andres Iniesta Spanien var de 3 största profilerna.

2014 i Brasilien och deras Neymar, Colombias James Rodriguez.

2018 i Ryssland och Luca Modric från Kroatien, Frankrike med Kylian Mbappé och Antoine Griezmann. Belgien med Romelu Lukaku, England med Harry Kane.

Vilken kavalkad av profiler som har gjort fotbollen till den världssport som den är idag och utan alla dessa vad hade fotbollen varit då?

Vilka matcher vi har fått uppleva i TV soffan eller vad vi nu befunnit oss och vilken spänning dessa spelare har bjudit på. Och då menar jag inte bara för fotbollsfanatiker utan också för alla dom som inte har fotboll som sitt största intresse, mig själv inbegripen.