Ledare

Att var tränare i fotboll kan såklart vara tufft, särskilt när inte laget presterar som man vill och det går tufft i största allmänhet. Om vi först fokuserar på förbundskaptenerna runt om i världen så har vi den bäst betalda under 2018 i Tysklands Joachim Löv som har 40 miljoner i årslön, vi har kollat på listan i idrottens affärer och vi hittar Sveriges förbundskapten på 25 plats med 4,6 miljoner i årslön.

Det är ganska stora skillnader och listan fortsätter ända ner till Senegal där Aliou Cissé har ca 2 miljoner kronor i årslön.

För en fotbollstränare i allmänhet hittar vi ett medelvärde på ca: 30.000 kr /månad och viktigt att anmärka är ju att skillnaderna är stora beroende på vilken division och lag man tränar.

Bäst betald efter inkomståret 2016 var Graham Potter som tränade Östersund och han gjorde 1.4 miljoner under året. Tvåa på listan var Richard Norling AIK som tjänade 1,1 miljon.

Där handlar det alltså om höga belopp och de med lägst lön i allsvenskan låg på allt fr.om 300.000 och uppåt. Ner i divisionerna är det sedan betydligt lägre belopp.

I resten av världen hittar vi Pep Guardiola som bäst betald, Manchester city betalade honom 174 miljoner 2016.