Minnen allsvenskan

Allsvenskan startades 1924 och det första laget att vinna var GAIS. Idag är Allsvenskan ett etablerat namn inom idrottsrörelsen och man har hittills iallafall stått emot och inte ändrat eller kommersialiserat namnet.

Den som vinner allsvenskan, som spelas i en serie där alla lagen möts hemma/borta. en av få serier i dagens elitidrott som inte har final eller slutspel.

Vinnaren får Lennart Johanssons pokal som instiftades 2001 efter att det uppdagades att den före detta ordföranden hade samröre med nazister tillbaka i historien.

Malmö FF är det lag som har överlägset flest guld med sina 23, sen är det ett hopp till Göteborg och Norrköping på andra och tredje platsen med 13 guld var.

Sedan starten av allsvenskan 1924 har 64 lag spelat där och AIK är det lag som spelat flest säsonger, hela 89 av 93 möjliga, mycket imponerande.

Mer info och fakta om allsvenskan hittar du här och naturligtvis i texten också.

Evert Blomgren var en spelare som gjorde första målet i allsvenskan i en match mellan IFK Eskilstuna och IK Sleipner, det gjordes i den 16:e minuten. Evert spelade i Sleipner och matchen vanns av Sleipner med 1-3.