Kroatien

Kroatien finns nu på 6:e plats efter sin fina insats i förra årets VM i Ryssland där man kom till final men förlorade mot Frankrike. Mer info om detta hittar du på och annan nyttig information för dig som vill gotta ner dig i statistik.

Många kända fotbollsspelare från Kroatien som Luka Modric, han som bar fram Kroatien genom VM senast och blev dessutom framröstad som VM:s bäste spelare. Andra profiler är Mario Mandzukic, Niko Kranjcar och Ivica Olic. Men vem minns inte Davor Suker från VM 1998 i Frankrike, han är även den spelare som gjort flest mål genom tiderna i Kroatien? Där Kroatien blev stora publikfavoriter och tog till slut brons i mästerskapet.

En annan stor profil från senaste VM är Ivan Rakitic som gjorde sin bästa säsong hittills förra året. Mario Mandžukić är en annan spelare som tillsammans med Luka Modric och Ivan Rakitic var stommen och viktigaste anledningen till att Kroatien tog ett silver i VM.

Lanslaget går även under smeknamnen; Vatreni (de eldiga), Kockasti (de rutiga pga dräkterna i schackrutigt)

Dock har man aldrig lyckats ta medalj i EM vilket naturligtvis är något som grämer de eldiga men 2020 då nästa EM spelas är jag övertygad att de finns i toppen.